Bahan-Bahan
Kulit popia saiz kecik - 1paket
Bahan Blander ( Guna blander kering tu)
Nestum- 1 cawan
Gula- 3 sudu
Horlicks-2 sudu
Tips: untuk kasi kulit popia tu melekat elok, lepas gulung tu boleh sapu samaada kuning telur/ air tepung gandum/ air suam jer.
Cara- Cara
1. Gulung kulit popia- Jangan gulung rapat-rapat sangat nanti popia jadi keras dan serbuk nestum nanti taknak join skali.
2. Gunting mengikut kemahuan diri.Biasa gunting pendek2 dan menyerong.
3.Goreng kulit popia sampai garing. Jangan terlebih goreng sampai coklat gelap. Xcun la nanti.
4.Lepas toskan kulit popia, boleh la bergaul mesra dengan bahan-bahan kisar nestum tadi.
5.Yang paling penting, pastikan makan ikut mulut ya. Selamat Mencuba.
Kak Ton balik kampung hari ni.Selonot...
Selamat Hari Raya pada semua makhluk dalam dunia ni.
Ampun dan maaf di pinta jika ada terguris rasa.
No comments:
Post a Comment